Wie zijn wij

Al sinds mijn kindertijd was ik verzot op honden, en zij zijn altijd de rode draad in mijn leven gebleven. Ik groeide op met een Sint-Bernard in huis, ging spelen met de Duitse herder van de buren, en wou voor mijn verjaardag liefst een abonnement op Woef magazine.
(Jaren later mocht ik er zelf instaan!).

Als tiener ging ik dan weer graag met de honden van het asiel wandelen na school, en droomde al van mijn eigen hond. Na het middelbaar ging ik verder studeren in Roeselare, waar ik in 2014 afstudeerde als dierenarts assistente aan de hogeschool Vives. Aansluitend ging ik werken in Spanje als dierenarts assistente bij ACE Charity (Spaanse Honden in Nood), waar ik tevens mijn thesis over Leishmaniasis bij honden heb afgewerkt.

Van daaruit adopteerde ik mijn eerste hond Chapy, al werd hij Chaplin genoemd door zijn zwarte snorretje. Chaplin was een Spaanse mastiff en als leishmania patiënt kon ik hem gelukkig nog voor enkele mooie jaren een warme thuis geven. Sinds 2015 woonden wij terug in Roeselare. In 2018 moest ik hem helaas laten gaan na een terugval van zijn ziekte.

In dat zelfde jaar, hond loos, startte ik met een uitlaatdienst voor honden in Roeselare. Even later adopteerde ik Léon, ook een Spaanse mastiff. De uitlaatdienst was al snel volzet en Léon had er zo heel wat hondenvrienden bij. In 2021 Studeerde ik na een intensieve opleiding af bij de Vachtdokter als hondentrimmer.

Sinds de zomer van 2021 zijn wij verhuisd naar Ingelmunster en opende ik hier ook mijn eigen trimsalon. Uw hond wordt hier met de grootste zorg en liefde in de watten gelegd. Ook met continue bijscholing zijn wij altijd mee om uw hond op de best mogelijke manier te verzorgen, en u met raad en daad bij te staan.

Tot binnenkort!
Melanie & Léon