Trimsalon

Wij voorzien complete vacht- en huidverzorging voor uw hond. Alle honden zijn welkom bij ons in het trimsalon ongeacht ras of grootte. Wij zijn tevens volledig uitgerust voor zeer grote honden.
Een trimsalon is niet enkel voor poedels en maltezers. Alle honden hebben deugd van een goede trimbeurt. De behandeling is altijd aangepast aan de vacht en wensen van het baasje. Ook kortharige honden komen regelmatig naar ons, zo hou je het haarverlies in huis beter onder controle.
Je kan bij ons ook terecht voor puppygewenning. klik hier voor meer informatie

Spoed afspraken zijn mogelijk binnen 48h voor dringende vachtverzorging.
(Vb na adoptie uit het asiel, thuiskomst van hondenpension of voor vertrek op reis)
Let op, voor spoedafspraken betaal je extra. Boek dus tijdig de trimbeurt naargelang uw planning.
Bekijk hieronder onze richtprijzen

Praktisch:
  • Laat je hond uit voor het bezoek aan ons trimsalon, dit om ongelukjes te vermijden
  • Heeft je hond gezondheidsproblemen of allergieën ? Laat het ons op voorhand weten
  • Kan je niet komen op je afspraak? Verwittig ons minstens 24u op voorhand. Zo kan iemand anders jouw plekje innemen.
  • Zorg dat je hond vrij van vlooien is voor het bezoek of laat het ons weten. Blijkt dat de hond onder de vlooien zit zijn wij genoodzaakt een supplement te rekenen van €25 voor anti-vlooi behandeling en desinfectie van het trimsalon.
  • Betalen in het trimsalon kan cash, met Payconiq, of via jouw bank App
  • Wij sturen een berichtje wanneer je hond bijna klaar is. Kom niet te vroeg, jouw hond zal zo enthousiast zijn om je te zien dat hij/zij niet meer zal willen stilstaan, daardoor kunnen we moeilijk afwerken. Ga je later zijn? Kan gebeuren, maar laat het even weten.

FAQ


● Mag ik tijdens de trimbeurt bij mijn hond blijven?
De meeste honden zijn veel rustiger wanneer de baas er niet bij is. Sommige honden zijn zelfs zo nerveus wanneer je erbij blijft dat ze niet te behandelen zijn. Zodra de baas weggaat, kalmeert de hond. Heb het vertrouwen om uw hond bij ons achter te laten. We houden u tijdens de trimbeurt met veel plezier op de hoogte van hoe het gaat en wanneer je hond zal klaar zijn.
Wilt u er toch bijblijven dan kan dat, op voorwaarde dat wij op een rustige manier de hond kunnen behandelen. Is de hond te nerveus dan kunnen wij u alsnog vragen om het trimsalon te verlaten, om te kijken of de hond kalmeert.
Wij kunnen zelf vragen dat u bij de trimbeurt aanwezig bent als het gaat om: zeer oude honden, honden met ernstige hartkwalen of epilepsie en zeer agressieve grote honden.


● Mijn hond is zeer angstig of vertoont agressief gedrag. Mag hij toch komen?
Bij honden die enorm veel stress ervaren in het trimsalon maken we de afweging of de trimbeurt nodig is voor de hond zelf. Bij kortharige honden zonder vachtproblemen of overmatig verharen moet men de vraag stellen of het wel nodig is de hond dit te laten ondergaan.
Honden met overmatig haarverlies, zeer vuile vacht, lang haar en/of veel klitten moeten uiteraard behandeld worden. Zij zijn zeker welkom. Hou er echter rekening mee dat u meer zal betalen wanneer de trimbeurt heel moeizaam verloopt. Wij kunnen ook meerdere afspraken vastleggen zodat de hond alvast kan wennen en wij de behandeling kunnen opbouwen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.


● Mijn hond is allergisch/heeft een gevoelige huid. Kan hij bij jullie terecht?
Jazeker, wij beschikken over hypoallergene en natuurlijke producten voor de gevoelige viervoeters. Vermeld gekende allergieën steeds bij het maken van uw afspraak.


● Waar kunnen wij onze hond uitlaten in de buurt voor/na de trimbeurt?
Het trimsalon is gelegen aan het jaagpad in Ingelmunster/Oostrozebeke, waar het prachtig wandelen is langs het water.


● Hoe vaak moet mijn hond komen naar het trimsalon?
Kortharige honden: 2 tot 3x per jaar.
Langharige honden: 3 tot 4x per jaar.
Spaniels & retrievers: 3 tot 5x per jaar.
Kleine kniphondjes: elke 6 tot 10 weken.
Krulvachten (doodle): elke 6 tot 12 weken.

● Ik wil graag mijn hond bij jullie laten trimmen maar beschik niet over vervoer.
Wij voorzien pick-up en drop-off bij u thuis indien u hier zelf niet geraakt. Informeer vrijbijvend naar de meerprijs.